Ik wilde eigenlijk timmerman worden maar nu word ik boomkweker!

donderdag 03 oktober, 2019

Afgelopen zaterdag 28 september jl. heeft de 2e editie van Kom op de Kwekerij plaatsgevonden Bij TCO (Tree Centre Opheusden). 

Jong en oud kwam een kijkje nemen in de boomkwekerij sector.

Met een bezoekersaantal van ruim 1.250 personen is het wederom een zeer succesvolle, leerzame en inspirerende open dag geweest.

Deelnemende bedrijven

Elk bedrijf toonde zijn eigen product. Om 10.00 uur arriveerde Burgemeester J. de Boer van Gemeente Buren als één van de eerste bezoekers bij J.D. van de Bijl te Lienden.

Alle bezoekers werden met een speciaal "bomen" treintje naar een perceel gebracht waar actief demonstraties te zien waren zoals machinaal bomen planten. De burgemeester was onder de indruk van de professionele aanpak van de open dag in de sector.

Betuws Planten Centrum had een speurtocht over het bedrijf georganiseerd, met de hele familie zoeken en neuzen tussen de bomen, té leuk!

En een actief programma voor kinderen bij Betuwe Plant, van a tot z. het proces van een boompje volgen, van ent tot aan het transport naar de klant.

Zo was er ook een jongetje die na het doorlopen van het actieve programma de oorkonde kwam halen en zei: 'ik wilde eigenlijk timmerman worden maar nu wil ik boomkweker worden'.

En ondertussen genoot iedereen van het lekkers wat volop aangeboden werd. En voor elke bezoeker een goodiebag als dank voor hun komst.

We constateren dat de drie kwekers hun beste beentje hebben voorgezet en dat de professionele uitstraling indruk maakte op het talrijke publiek.

 

Iedereen bedankt

Bezoekers kwamen uit het hele land! Zo waren er Rotterdammers die op zoek waren naar een oplossing voor het stikstofprobleem. Zo kwamen ze in regio Opheusden om daar te zien en horen dat bomen zeer zeker bijdragen aan het reduceren van stikstof. Werk mee aan een beter milieu, wordt boomkweker!

Alle bezoekers, toeleveranciers, Helicon VMBO Kesteren & Helicon MBO Geldermalsen hartelijk dank voor het mede mogelijk  maken van deze  succesvolle open dag.

In het bijzonder onze hoofdsponsor Prima voor Elkaar en uiteraard alle subsponsors.

Kleurwedstrijd

In de 2e week van oktober zal de uitslag van de kleurwedstrijd bekend gemaakt worden.

 

Tot ziens op de 3e editie van Kom op de Kwekerij

Namens TCO, Tree Centre Opheusden

 

Meer nieuws

Groen helpt ons door de crisis

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement