HELICON, PRINSENTUIN EN BOOMKWEKERS INVESTEREN GEZAMENLIJK IN BRABANTSE BOOMTEELTOPLEIDING

dinsdag 10 april, 2018
Op donderdag 12 april om 10.30u was de officiële kick-off van de samenwerking. Samen met leerlingen van de boomteeltopleiding planten de initiatiefnemers een boom bij Boomkwekerij De Spankert Tongeren 58, in 5282 JH Boxtel.

Voor het persbericht klikt u HIER

Aansluitend was er de mogelijkheid om met de boomkwekers, vertegenwoordigers van Helicon, Prinsentuin en de leerlingen in gesprek te gaan over de plannen die er liggen.

In september starten Helicon Opleidingen Geldermalsen en Prinsentuin College Breda met een gezamenlijke boomteelt opleiding in de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Het is een unieke samenwerking, waarbij een Brabant breed scholingsaanbod wordt aangeboden. Tientallen boomkwekers uit Noord-Brabant zijn nauw betrokken bij het proces om op deze manier voldoende gekwalificeerd personeel in te laten stromen in deze groeiende sector.

Scholen en werkgevers, verenigd in Treeport Zundert, ZLTO en de werkgroep 'Instroom boomkwekerijmedewerkers in Brabant,' zetten zich gezamenlijk in voor een structurele groei van gekwalificeerde boomkwekerijmedewerkers in Noord-Brabant. Dat doen ze door meer bekendheid te geven aan deze aantrekkelijke groeiende sector; bij te dragen aan de werving van leerlingen voor de opleiding; aan te sluiten bij de locatiebehoeften in opleiding; en het aanbod van leerbedrijven die goed bekend staan bij de opleidingen te vergroten.

Meer nieuws

Symposium over vruchtboomteelt

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement