Heerlijk het voorjaar, toch?!

vrijdag 22 juni, 2018
Het voorjaar zit er alweer op, de langste dag van het jaar hebben we al gehad. Het voorjaar is voor mij altijd het mooiste seizoen, alles begint weer te groeien en te bloeien, de zon begint weer te schijnen, de ochtenden beginnen met fluitende vogels en iedereen is vrolijk.

Op kantoor wordt het rustiger terwijl we in de kwekerij niet weten waar we moeten kijken. Toch vind ik dit tevens de moeilijkste periode……

De collega’s buiten, worden in het verkoopseizoen van hot naar haar gestuurd. Alles moest per direct klaar staan met alle hectiek van dien. Nu in het voorjaar staan ze hele dagen op de hoogwerkers, de bomen weer gereed te maken voor het komende seizoen. Hoe mooi en rustgevend deze omslag is, het blijft voor ons altijd een uitdaging om met elkaar de positieve vibe (stemming) vast te houden. Zo’n omslag vraagt mentaal toch meer dan we denken.  Als ik dan afgelopen week weer mijn collega’s zie van mijn LTO studiegroep is het altijd fijn om even te sparren over dit soort zaken. Hier krijg ik veel ideeën van en ga ik na zo’n avond vol energie naar huis.

Daarnaast hebben we de laatste jaren in het voorjaar ook te maken met het extreme weer. Waar ik vroeger in droge periodes blij was een rode stip te zien op buienradar, hou ik sinds 2 jaar mijn hart vast. Water geven kunnen we zelf, water afvoeren is een stuk lastiger! En dan heb ik het niet eens over de hagel en wind schade. Tijdens zo’n gebeurtenissen ben ik blij dat we als LTO gezamenlijk kunnen laten zien aan de overheid wat dit met ons als kwekers doet.  Ook geeft het mij en mijn onderneming iets meer rust dat ik er niet alleen voor sta en LTO om tips kan vragen.

Ondanks alle drukte, omschakelingen en het extreme weer pak ik de mooie momenten en blijf ik toch volop genieten! Want het voorjaar blijft prachtig.

 

Caroline Janssen-Michels

Bestuurslid  LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement