Goed les-gereedschap een must.

dinsdag 25 april, 2017
Als LTO en als onze LTO vakgroep Bomen en Vaste Planten doen we er veel aan om goed vakonderwijs te hebben. We doen dat samen met de agrarische onderwijsinstellingen en alle partijen die je daar voor nodig hebt.

Vanuit  LTO hebben we het Platform Onderwijs waar we het LTO beleid bespreken en de regionale beroepsveldencommissies, die rechtstreeks communiceren met de AOC’s in hun werkgebied. Onze LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten bespreekt de zaken in de eigen onderwijs/werkgeverscommissie en we beschikken over de scholingsconsulent Piet Verhoeven, die een deel van zijn tijd besteed aan het specifieke boomteeltonderwijs. Tot zo ver deze informatie.

Voor goed onderwijs heb je het goede gereedschap nodig en daar bedoel ik mee het goede en actuele lesmateriaal, dat compleet en landelijk hetzelfde is, zodat wordt opgeleid voor een diploma dat voor alle de afgestudeerde leerlingen landelijk een gelijke waarde heeft. Dit lesmateriaal is tot op heden onvoldoende aanwezig. De docenten boomteelt verzamelen zelf hun informatie uit bijvoorbeeld De Boomkwekerij, reclamemateriaal of websites en bereiden daar hun lessen mee voor. Om hier meer eenduidigheid voor te krijgen zijn de boomteeltdocenten landelijk met elkaar aan het werk om eenduidig lesmateriaal te verzamelen of aan te passen. Lesmateriaal, dat actueel blijft en dicht bij de moderne praktijk staat.

Onlangs heeft er een overleg plaatsgevonden vanuit onderwijs, scholingsconsulent, het Ontwikkelcentrum (organisatie, die lesstof ontwikkelt en beheert) en ondergetekende,  om tot een project te komen, dat we voor langere tijd een plaats krijgt waar we de lesstof actueel en beschikbaar kunnen houden. Goed gereedschap moet je netjes bewaren en goed onderhouden, daar werken we samen met het agrarisch onderwijs aan.

 

Jan van Leeuwen

LTO vakgroep Bomen en Vaste Planten

Jan van Leeuwen

Meer nieuws

10 tips voor emissiereductie

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement