Gewoon doen...

vrijdag 08 december, 2017
Met deze column pak ik mijn kans om mij als nieuw bestuurslid van de vakgroep 'LTO Bomen en Vaste Planten' even voor te stellen. Mijn naam is Sander Hendrikx, 36 jaar, samenwonend met Yvonne en vader van 2 dochters, Suze (4 jaar) en Lynn (2 jaar). Woonachtig in Baarschot. We runnen daar een boomkwekerij genaamd 'Hendrikx Groenvormen'.

We kweken een assortiment van groenblijvende planten in grotere maten en vormen. Ik ben opgegroeid op het melkveebedrijf van mijn ouders. Al snel werd duidelijk dat ik graag buiten bezig was, alleen de passie voor koeien die mijn vader en moeder hadden miste ik totaal. Gelukkig heeft mijn jongere broer die passie wel en zet hij het bedrijf van mijn ouders voort.

Maar wat ging ik dan doen... Ik ben bij een kweker in de buurt gaan werken als vakantiehulp. 'dat leek me misschien wel iets'. Al snel had ik ook die passie als zelfstandig ondernemer te pakken, maar dan voor het kweken van planten en bomen. Snel daarna begon ik op een klein stukje grond van mijn ouders te kweken, bouwde er een simpele kas en begon te stekken. Ik had toch de drang om het zelf ook te proberen. Na mijn opleiding aan de HAS in Den Bosch is het allemaal in stapjes gegroeid tot wat het nu is. 

Om ons heen zie je nu van alles gebeuren, het buitengebied krijgt naast de agrarische functie steeds meer andere functies. Iedereen vindt wel iets van de omgeving waarin wij dagelijks werken. De politiek raakt meer en meer versnipperd. Wetgeving wordt aangescherpt, ga maar door.... Het wordt voor ons kwekers dus steeds belangrijker om samen op te trekken. En vooral dat samen optrekken inspireert mij. Soms moet je dingen gewoon proberen en doen. Dat is ook de reden dat ik me beschikbaar heb gesteld voor de vakgroep.

Samen kunnen we veel bereiken en het zal ook wel eens tegenzitten... Het is helaas niet het hele jaar Sinterklaas.

Sander Hendriks

Bestuurslid LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement