Geslaagde eerste bijeenkomst studiegroep “assortiment” Vaste Planten

vrijdag 22 september, 2017 Gerrit Peeters
Op donderdagmiddag 21 september vond om 16.00 uur de aftrap plaats van de eerste bijeenkomst van de studiegroep “Assortiment” vaste planten, die georganiseerd is vanuit de LTO cultuurgroep Vaste Planten. Een groep van 17 deelnemers was aanwezig.

We waren te gast op de Vaste Planten kwekerij van Peter Heutinck te Borculo. Het bedrijf kenmerkt zich door een sortiment van maar liefst 6.000 verschillende soorten. De vaste planten worden zowel in de vollegrond geteeld als ook in potten op containervelden.

Tijdens een uitgebreide rondgang over het bedrijf, werden we meegenomen door een zeer enthousiaste Peter Heutinck. Er werd uitvoerig stil gestaan en gediscussieerd over het sortiment dat Peter teelt, maar daarnaast kwamen wel in mindere mate ook teeltzaken aan de orde.

Het is erg interessant en leerzaam om bij iemand anders in de keuken (bedrijf) te kunnen kijken. Volgens Peter kun je ook veel leren als je ziet hoe het niet moet.

Na het eten kregen we een presentatie van de bekende gastspreker en vaste plantenkweker Hans Kramer van de Hessenhof te Ede. Als biologische kweker heeft hij maar liefst 7.000 soorten. Daarnaast staat Hans bekend als een kweker die een enorme assortimentskennis heeft. Dat bleek ook al heel snel tijdens zijn presentatie. A.d.h.v. een aantal bloeiende exclusieve vaste planten gaf hij zijn kijk op assortiment.

Het is geweldig om te zien hoe mensen met zoveel enthousiasme zo boeiend over assortiment kunnen praten, maar zeker zo belangrijk is het om te zien wat voor een gigantische deskundigheid zij hebben.

Het fantastische weer van afgelopen donderdag was een mooie bijkomstigheid. Doordoor vond de presentatie niet in de kantine plaats, maar buiten onder zon en in de tuin van Peter Heutinck.

Mocht u deel willen nemen, dan dient u zich snel op te geven, want er kunnen nog maar enkele mensen lid worden van deze studiegroep.

De studiegroep "Duurzaamheid" vaste planten start in de tweede week van oktober.

Voor meer foto’s klikt u HIER

Meer nieuws

Residu op sierteeltproducten

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement