Geslaagde avond duurzame onkruidbeheersing laanbomen

donderdag 16 juni, 2022

De Cultuurgroep Laanbomen en Boomkwekerij M. van den Oever hielden afgelopen dinsdagavond 14 juni een geslaagde bijeenkomst over duurzame mechanische onkruidbeheersing.

Tegen de 50 kwekers waren op het bedrijf in Haaren aanwezig. Directeur Jeroen van den Oever leidde de kwekers rond op de kwekerij. Daarnaast lichtte Peter van ’t Westeinde vanuit de CEMP actualiteiten en knelpunten in de onkruidbeheersing toe. De bestrijding wordt namelijk een steeds groter probleem: doordat er steeds minder goed werkende (afbrand)middelen beschikbaar zijn en beperkingen in het aantal toepassingen.

Mechanische onkruidbeheersing staat dus volop in de belangstelling. Vier machinebouwers demonstreerden hun nieuwste technieken hiervoor tussen de bomen van M. van den Oever:

OdV Techniek, DvO Engineering, Damcon en Van Tuijl Innovations. Er was een levendige discussie over de demo’s. Er werd tevens bekeken welke invloed druppelbevloeiing heeft op de onkruidbeheersing.

Bekijk op onze LinkedIn-pagina video-impressies van de demo’s, gemaakt door bestuurslid van de cultuurgroep Caroline Janssen-Michels.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement