Gebruikt u deze winter rodenticiden buiten gebouwen? Dan is aanmelding voor 1 januari! verplicht

vrijdag 16 december, 2016
Wie na 1 januari 2017 buiten gebouwen en voedselopslagplaatsen rodenticiden in wil blijven zetten, moet zich voor 1 januari 2017 aanmelden bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Wie zich niet aanmeldt, kan geen gebruik maken van de overgangstermijn tot uiterlijk 1 juni 2017. Wie zich wel aanmeldt, moet aan een aantal eisen voldoen om uitstel van de certificeringsplicht te krijgen.

1.      In 2016 is bepaald dat er een overgangsregeling voor de certificeringsplicht van kracht is. Dit betekent concreet dat u tot 1 juni 2017 rodenticiden mag blijven toepassen, wanneer:

1.      u zich vóór 1 januari 2017 heeft gemeld bij ILT

2.      u kunt aantonen dat u een overeenkomst heeft met een CI (getekende offerte) met daarbij een auditafspraak vóór 1 juni 2017

3.      u beschikt over de aanvullende KBA-GB module bij uw KBA licentie.

2.      Om gebruik te mogen maken van deze overgangsregeling dient u een aantal stappen zorgvuldig te doorlopen. De belangrijkste stap voor nu: pre-registratie vóór 1 januari bij ILT.

LTO heeft alle te nemen stappen voor u op een rij gezet. Kijk daarom voor meer informatie en financieel voordeel op de te nemen stappen op:
https://www.ltoledenvoordeel.nl/dienstverlening/knaagdierbeheersing/

Meer nieuws

Residu op sierteeltproducten

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement