GARDENISTA: kan dit voor kwekers een promotiebeurs zijn?

donderdag 25 oktober, 2018 -  Gardenista
Van 15 tot en met 19 mei 2019 lanceert KMTP Groei & Bloei het landelijk evenement Gardenista op Kasteel Ophemert. Op www.gardenista.nl treft u een eerste impressie. De KMTP (Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde) is begin vorige eeuw de ontwikkelaar geweest voor het groene onderwijs in Nederland. In de loop van de tijd is de ‘Maatschappij’ gevormd naar een vereniging voor liefhebbers van alles wat groen is. Uit deze vereniging is het maandblad Groei & Bloei voortgekomen dat de leden maandelijks op de mat krijgen en dat ook in de winkels te koop is. De vereniging telt zo’n 33.000 leden en heeft in Nederland en Vlaanderen 130 actieve afdelingen. Deze afdelingen organiseren ieder op hun eigen manier veel groene activiteiten voor zowel leden als niet leden. Voor een impressie van de vereniging verwijs ik graag naar www.groei.nl.

Al heel lang heeft de vereniging de wens een jaarlijks terugkerend evenement te lanceren dat zijn gelijke in Nederland niet kent. Vier actieve leden van de vereniging hebben elkaar gevonden om deze wens te gaan realiseren. De pay-off van Gardenista is ‘Verbinding in het Groen’. Op allerlei vlakken willen wij de groene sector promoten en de bezoeker inspireren het groen (weer) te omarmen. Wij zijn van mening dat wij het tij mee hebben en dat groen, eten uit eigen tuin, de natuur, tuinieren, urban gardening in de belangstelling staan.

Gardenista wordt het podium voor de groene sector. Bloemstylisten, kwekers, moestuiniers, tuinontwerpers en hoveniers/tuinaanleggers laten met trots zien wat de groene sector voor moois te bieden heeft. Hier zoeken wij nadrukkelijk de link met het groene onderwijs.

Theoretisch, wetenschappelijk en praktisch onderwijs willen wij een plek geven op het evenement. Onderwijs en vakmanschap gaan hand in hand tijdens Gardenista de bezoeker meenemen in een groene wereld vol beleving en inspiratie.

Wij willen bloemstylisten, kwekers en tuinontwerpers/aanleggers nadrukkelijk vragen studenten de gelegenheid geven praktische ondersteuning te geven tijdens de voorbereidingen van Gardenista.

Wij zijn van mening dat wij onszelf onderscheiden met Gardenista door een evenement te organiseren waarbij vakmanschap van top niveau aan het publiek wordt gepresenteerd op een laagdrempelige wijze.

Trendsettende modeltuinen, de nieuwste introducties van kwekers, innovatieve verwerking van bloemen en de presentatie van de exposanten worden door een jury met internationale allure vakkundig beoordeeld.

et heel veel groen, een educatief programma voor jong en oud, de mogelijkheden van VIP arrangementen, lekker eten en de ontspannen en sfeervolle ambiance van kasteel Ophemert hopen wij het eerste jaar 25.000 bezoekers te trekken. Onze ambitie is een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren met als doel in de toekomst 100.000+ bezoekers te trekken. U begrijpt dat we naar onze westerburen kijken waar de Chelsea Flower Show en Bloom in the Park ook een dergelijk aantal bezoekers trekt.

 Voor meer informatie:

- Brochure 

- Factcheet

- Artikel Gelderlander

Meer nieuws

Ideeën planten op Plantarium

Hoeveel airco's teelt u?

Gratis stofmeting op jouw bedrijf

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement