Floriade Almere 2022, ook jouw etalage?

woensdag 24 januari, 2018 -  Floriade
Floriade Almere 2022 biedt bomen- en plantenkwekers de uitgelezen kans op een (inter)nationaal podium met miljoenen bezoekers. De eerste bomen zijn al beschikbaar gesteld en de allereerste is zelfs al geplant. Jij pakt deze kans toch ook om je bedrijf én bomen onder de aandacht te brengen?

Eerst bomen, dan andere gewassen
Alle bomen en planten van de Floriade zijn onderdeel van het arboretum, een unieke alfabetisch geordende bomen- en plantenbibliotheek, waar iedereen straks letterlijk doorheen kan lopen. Het arboretum vormt het groene hart van de expo in 2022 én van de stadswijk die daarna op het Floriadeterrein verrijst. De komende maanden planten we laanbomen met beginletters A t/m G, K en L. Andere letters volgen later, net als andere gewassen, zoals heesters, vaste planten, kleinfruit en rozen.

Wat levert het op?
Als tegenprestatie voor het inzenden van bomen, worden jouw logo en een link naar je website in de online portal van de Floriade geplaatst. Tijdens en na de Floriade is er op het terrein bij de boom te zien dat deze door jou is geleverd. Verder krijg je een speciaal Floriade-logo waarmee je aan klanten kunt laten zien dat je betrokken bent bij de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. Natuurlijk word je als inzender ook op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de Floriade en kun je jouw bomen zien groeien op het Floriadeterrein. Het arboretum is straks jouw levende catalogus!

We maken het jou gemakkelijk

Als je bomen ter beschikking stelt, komt de Floriade-organisatie mogelijk langs om te keuren. Daarna worden de bomen op afroep opgehaald door een ervaren transporteur. Ook het planten en de nazorg door een groenaannemer worden door de Floriade geregeld. Het enige wat jij hoeft te doen is de boom rooien en transport klaar maken.

Zo doe je mee
Bekijk de sortimentslijst hieronder, stuur een mail naar Jaap Smit, via jhsmit@almere.nl en geef aan welke boom of bomen je beschikbaar stelt, met daarbij de maat en het aantal. Let op: de genoemde maten zijn gewenste maten. De maat mag kleiner of groter zijn.

Groeiplaats
Het sortiment is aangepast op de grond in Almere. Uit groeiplaatsonderzoek is gebleken dat de pH van de goede zeeklei in het Floriadeterrein op ca. 7.1 ligt en er een organische stofgehalte is van ca. 7%. Het grondwater zit op de meeste plaatsen op 1 meter beneden maaiveld. Toekomstige groeiplaatsen zijn afgezet, zodat er geen kans meer bestaat op bodemverdichting door insporing door zware machines. En dankzij goede nazorg zullen de bomen zich goed ontwikkelen.

 

Voor de Excellijst klikt u HIER

voor de PDF lijst klikt u HIER

Meer nieuws

Residu op sierteeltproducten

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement