Export boomkwekerijproducten

vrijdag 16 november, 2018 -  Naktuinbouw
Komende periode gaat de export van boomkwekerijproducten naar derde landen (buiten EU) weer starten. Houdt u rekening met het volgende bij het aanvragen van een inspectie.

Tijdsblokken
We werken binnen Naktuinbouw FZI met tijdsblokken. Dit levert echter soms logistieke problemen op, omdat het met aangevraagde tijden niet altijd mogelijk is een efficiënte route te maken voor de keurmeesters. We willen de exporteurs daarom vragen zo veel mogelijk de keuringen aan te vragen voor de gehele dag. Dat maakt het voor ons mogelijk een efficiënte planning voor de keurmeesters te maken.
In e-CertNL kan dit aangegeven worden middels de tijdsnotatie 12.15 uur.
Omdat er in e-CertNL alleen maar tijdsnotaties kunnen worden aangegeven, gebruiken we voor de tijdsblokken de volgende notaties. Graag deze gebruiken.

  • 12.15 uur > inspectie tussen 8.00 en 17.00 uur, hele dag
  • 10.15 uur > inspectie tussen 8.00 en 12.00 uur, ochtend
  • 15.15 uur > inspectie tussen 13.00 en 17.00 uur, middag

Eventueel op korter tijdsblok al is dit niet altijd door ons waar te maken.

  • 08.15 uur > inspectie tussen 8.00 en 10.00 uur
  • 11.15 uur > inspectie tussen 10.00 en 12.00 uur
  • 13.15 uur > inspectie tussen 13.00 en 15.00 uur
  • 16.15 uur > inspectie tussen 15.00 en 17.00 uur

In e-CertNL staat op het tabblad 'inspectie-aanvragen' voor de tijdsnotatie 'vanaf'. Dit generieke veld komt niet overeen met onze werkwijze. Wij hanteren bovenstaande tijdsblokken. Andere tijden worden ook in deze tijdsblokken geplaatst.

Moment van aanvragen inspectie
Waar we afgelopen seizoen veel problemen mee hadden, is het moment van aanvragen van een inspectie. De aanvragen komen soms laat in de middag (voor volgende dag) of zelfs op de dag zelf binnen in ons planningssysteem. Dit maakt een efficiënte planning opstellen lastig. We willen dan ook vragen de inspectie eerder aan te vragen. Dan kunnen we tijdig een goede planning maken en beter aan het gewenste aanvraagtijdstip voldoen.

Het is mogelijk om alleen een inspectie aan te vragen en later de producten toe te voegen. Hierdoor kunnen wij de inspectie-aanvraag eerder in het systeem zien en dus efficiënter plannen. Het tabblad orderregel kan later worden aangevuld.

We brengen het spoedtarief in rekening als aanvragen na 15.30 uur voor de dag erop of op de dag zelf binnenkomen en het leidt tot extra aanpassingen, reistijd of inefficiëntie. Dit is een toeslag van 50% op het basistarief.

We hopen op de medewerking van alle exporteurs zodat we samen een goede planning kunnen realiseren. Hierdoor kunnen we allemaal onze processen optimaliseren.
 
Voor vragen over de planning of de helpdesk e-CertNL kunt u contact opnemen met (071) 332 61 68.

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement