Europaweek LTO: Zo werkt lobby in Brussel

vrijdag 07 mei, 2021

LTO Nederland organiseert in de week van 10 mei de Europaweek. U kunt dan onder andere een kijkje achter de schermen van de LTO-lobby in Brussel nemen. Ook zijn er gesprekken met Eurocommissaris Frans Timmermans en Europarlementariërs.

Wet- en regelgeving vanuit de EU is van grote invloed op de Nederlandse land- en tuinbouwsector. LTO Nederland zet zich daarom dagelijks in Brussel in voor het belang van de Nederlandse boeren, tuinders en kwekers. Om verder in te gaan op die rol van LTO Nederland, en om inzicht te geven in de Brusselse gang van zaken, organiseert LTO Nederland in de week van 10 mei de Europaweek.

Dit staat op het programma:

Maandag 10 mei 20.00 uur: Digitaal werkbezoek Brusselse Lobby

Hoe komen EU-regels tot stand? Hoe werkt lobby in Brussel en hoe vertegenwoordigt LTO Nederland de boeren en tuinders? Iris Bouwers, LTO-lobbyist in Brussel, geeft in dit digitale werkbezoek LTO-leden een kijkje achter de schermen. Klik hier om u aan te melden voor deze sessie.

Dinsdag 11 mei 15.00 uur: Gesprek met Frans Timmermans

Eurocommissaris Frans Timmermans is verantwoordelijk voor de Europese Green Deal, hij vindt dat de Nederlandse landbouw drastisch moet hervormen. Op 11 mei gaat hij in gesprek met Nederlandse ondernemers over biodiversiteit, klimaat en verdienvermogen. Leden en niet-leden van LTO Nederland kunnen in dit webinar (kritische) vragen stellen aan de Eurocommissaris. Klik hier om u aan te melden voor deze sessie.

Woensdag 12 mei 20.00 uur: Rondetafelgesprek met Europarlementariërs

Hoe kijken Nederlandse Europarlementariërs naar het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en de Europese Green Deal? Ondersteunen ze de ambitieuze Green Deal-doelen of kijken ze kritisch naar de plannen van de Europese Commissie? In dit rondetafelgesprek gaan partijen van links tot rechts in gesprek met elkaar en beantwoorden ze vragen van LTO-leden. Klik hier om u aan te melden voor deze sessie.

Meer nieuws

© 2021 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement