EU-fonds open voor zoeken naar alternatief Britse markt

donderdag 26 mei, 2022

Er is een EU-fonds opengesteld voor ondernemers die geraakt zijn door de Brexit. Het fonds kan u helpen met het zoeken naar alternatieve afzetmarkten.

Het EU-fonds heet Brexit Adjustment Reserve (BAR) en de uitvoering in Nederland is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Klik hier hoe de RVO u kan helpen gebruik te maken van dit fonds.

Het fonds is opengesteld tot einde 2023 en er is totaal €32 miljoen beschikbaar. Voorwaarde om hiervoor in aanmerking te kunnen komen, is dat u vóór 31 januari 2020 al zaken heeft gedaan hebben in het Verenigd Koninkrijk. U moet ook kunnen aantonen dat u zakelijk bent geraakt door de Brexit, bijvoorbeeld met omzetverlies en handelsbelemmeringen.

De land- en tuinbouw, dus ook de boomkwekerij, heeft toegang tot deze regeling. LTO Nederland heeft hiervoor in Brussel gelobbyd.

Mogelijke ondersteuning, individueel of collectief

Er is individuele ondersteuning mogelijk in de vorm van advisering, ontwikkeling of begeleiding bij het zoeken naar alternatieve afzetmarkten. Denk hierbij aan workshops of gesprekken met een sparringpartner die meedenkt over uw handelsstrategie.

Daarnaast is er ondersteuning mogelijk voor gelijkgestemde ondernemers, bijvoorbeeld als u samen uw afzetmarkt wilt uitbreiden naar een bepaald land. De RVO kan dan bijvoorbeeld zijn netwerk van ambassades inzetten, om een marktonderzoek te laten uitvoeren of om een handelsmissie te organiseren.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement