Elite Grootfruit Certificering in afrondende fase.

vrijdag 14 september, 2018
Op 12 september jl. vond een bijeenkomst plaats om de laatste puntje op de i te zetten voor het Elite Grootfruit certificaat. De Naktuinbouw had de bedrijven die deelnemen aan de certificering uitgenodigd bij de WUR te Randwijk. Het aantal deelnemers aan de Elite Grootfruit Certificering is opgelopen naar 40 fruitbomenkwekers. Hiermee valt 90 tot 95% van het Nederlandse areaal onder het Elite Certificaat, mits uiteraard voldaan wordt aan de voorwaarden.

Onderzoek Fruitgewassen

De deelnemers aan het Elite Grootfruit Certificaat betalen per ha grootfruit een bijdrage, die gebruikt wordt voor (onderzoeks)doeleinden voor de Fruitgewassen. Het eerste onderzoek dat hiervan betaald wordt is het 4 jaar durende project “Integrale ketenaanpak voor beheersing van vruchtboomkanker”. Diverse partijen vanuit de gehele keten betalen mee aan dit onderzoek.

Tijdens de bijenkomst van afgelopen woensdag, gaf projectleider Peter Frans de Jong een toelichting op de aanpak en voortgang van het project, waarbij een aantal proeven verder uitgediept werden.

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement