Eind augustus Landelijke Jongerendag Boomkwekerij in Zundert

vrijdag 25 maart, 2022

De LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen gaat weer de Landelijke Jongerendag Boomkwekerij organiseren, ditmaal in samenwerking met Treeport Zundert. Eind augustus gebeurt het in de Zundertse praktijk.

Arno Engels

Het evenement voor alle jongeren in onze sector (van 16-35 jaar) zal dit jaar op vrijdag 26 augustus 2022 plaatsvinden bij Roelands Boomkwekerijen, Boomkwekerij Verpaalen en enige aangrenzende bedrijven.

Momenteel buigt een nieuwe werkgroep van jongeren zich over het programma, dat net als vorig jaar weer een afwisseling zal zijn van innovaties, demonstraties en presentaties, met de nodige ruimte voor sociale contacten, gezelligheid, hapjes en drankjes.

De nieuwe werkgroep bestaat uit deze enthousiaste jongeren uit de Zundertse praktijk:

  • Rowy Roelands (Roelands Boomkwekerijen (foto op heftruck)
  • Hein Verpaalen (Boomkwekerij Verpaalen, rechts))
  • Glenn van Dijck (Boomkwekerij E. van Dijck, (tweede van links)
  • Roy Doomen (Van Oers Agro, links)

Andere boomkwekerijregio's betrekken

Daarnaast zullen weer, net als vorig jaar, jongeren uit andere boomkwekerijregio’s betrokken worden bij de promotie: Midden-Brabant, Horst aan de Maas, Boskoop en Opheusden. Het idee is om de jongerendag de komende jaren ook in deze regio’s te organiseren, wederom in samenwerking met de betreffende regionale vakorganisatie.

Vrijdag 26 augustus 2022 jongerendag in Zundert: dit sluit dan aan op vakbeurs Plantarium|Groen-Direkt die woensdag 24 en donderdag 25 augustus wordt gehouden.

Meer informatie over het programma en aanmelden volgt de komende tijd.

Vorig jaar groot succes

De allereerste Landelijke Jongerendag Boomkwekerij, vorig jaar bij De Buurte Kwekerijen in Oene, was een groot succes: met bijna 150 deelnemende jongeren uit het hele land en steun van diverse bedrijven en regionale vakorganisaties. Het was bovendien het eerste evenement voor jongeren in alle land- en tuinbouwsectoren waarvoor LTO Nederland staat. Lees hier nogmaals een terugblik op het evenement bij De Buurte, en bekijk hier een video van Nieuwe Oogst met impressies.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2022 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement