Eind augustus Landelijke Jongerendag Boomkwekerij

vrijdag 04 juni, 2021

De LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen gaat donderdag 26 augustus, bij De Buurte Kwekerijen in Oene, de allereerste Landelijke Jongerendag Boomkwekerij houden.

Arno Engels

Linksboven Rens de Swart, rechtsboven Sem van der Werf, linksonder Jorian Verwoert en rechtsonder Rowy Roelands

Jongeren zijn de toekomst van onze sector; de vakgroep vindt het van cruciaal belang om jongeren warm te houden (of te maken) voor het vak van kweken en verhandelen van boomkwekerijproducten.

Speciaal voor alle jongeren in onze sector, in de leeftijd 18-35 jaar, wordt de landelijke dag opgezet: alle studenten die een opleiding boom- en vasteplantenteelt volgen of nog gaan beginnen, alle zonen en dochters van kwekers die al werkzaam zijn op een bedrijf of nog een vervolgstudie kiezen. En jonge medewerkers in vakanties en op vrije dagen.

Jongeren uit boomkwekerijregio's betrokken bij programma

Het evenement zal donderdag 26 augustus plaatsvinden bij De Buurte Kwekerijen in Oene, dat totaal 275 ha heeft aan vollegronds- en containerteelt van groenblijvende tuin- en haagplanten. Het programma zal een dynamisch, interactief en afwisselend geheel zijn: met serieuze aangelegenheden, presentaties, demonstraties en met volop ruimte voor sociale contacten en gezelligheid.

Vier enthousiaste jongeren uit de vier grootste boomkwekerijregio’s van Nederland zijn nauw betrokken bij de invulling van het programma:

  • Rowy Roelands (26), Zundert
  • Sem van der Werf (21), Boskoop
  • Jorian Verwoert (18), Opheusden
  • Rens de Swart (21), Horst aan de Maas

Daarbij is ondersteuning van:

  • Caroline Janssen-Michels (jonge vakgroepbestuurder en ondernemer)
  • Sander Hendrikx (jonge vakgroepbestuurder en ondernemer)
  • Marielle Gooijaers (scholingsconsulent Talentboom)
  • Arno Engels

Kwekers, verspreid dit bericht alvast onder uw kinderen, jonge medewerkers en studenten en zorg dat de jongerendag in hun agenda komt te staan!

De komende tijd volgt meer informatie over dit bijzondere evenement, alsmede meerdere partijen uit onze sector die erbij betrokken zijn.

Meer nieuws

© 2022 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement