Eerste brochure ‘Onkruid? Pak het geïntegreerd aan!’ uitgereikt

vrijdag 17 november, 2023

Onkruid? Pak het geïntegreerd aan! Hierover is een brochure gemaakt voor telers in alle open teelten. De eerste exemplaren zijn uitgereikt op het LLTB Jaarcongres.

Foto: Sanne de Heij (LLTB)

LLTB-voorzitter Thijs Rompelberg en LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak ontvingen afgelopen donderdag, tijdens het LLTB Jaarcongres in Roermond, de eerste exemplaren van de brochure uit handen van Arno Engels.

Hij is vanuit onze sector lid van het expertteam Geïntegreerde onkruidbeheersing, onderdeel van het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de Praktijk’ dat met LNV-steun telers op weg helpt naar 2030. Vanaf dat jaar is het de bedoeling dat alle teelten in de land- en tuinbouw ‘weerbaar en nagenoeg emissieloos’ zijn, om de bodem- en waterkwaliteit te beschermen.

Het expertteam (waarin experts uit diverse sectoren zitten) is ervan overtuigd dat een geïntegreerde aanpak van onkruid de beste kans van slagen heeft. Maar hoe kan zo’n aanpak eruit zien? Ter inspiratie is alvast de brochure gemaakt met tips & tricks, praktijkervaringen en demo’s in diverse teelten.

De brochure komt binnenkort beschikbaar voor telers, zowel in gedrukte vorm als digitaal via Groen Kennisnet.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement