Eerst Innovatiedag Boomkwekerij Compas Agro groot succes!

vrijdag 21 juni, 2019 -  Gerrit Peeters
Donderdag 20 juni jl. hield het per 1 januari 2019 opgerichte bedrijf ‘Compas Agro’ haar eerste Innovatiedag Boomkwekerij op de Brightlands Campus Greenport te Venlo. De opkomst was groot en het programma bestond uit vele interessante onderwerpen. Tijdens de bijeenkomst kreeg Jan Veltmans bestuurslid van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen de gelegenheid om toe te lichten waar de vakgroep momenteel mee bezig is en ook waarmee resultaten voor de leden behaald worden.

Op de foto Jan Veltmans

Tevens gaf Jan Veltmans uitleg over de reden van oprichten en werkwijze van de succesvolle Cemp Coöperatie voor Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen (Cemp = Coördinator Effectief Middelen Pakket = behoud van-  en krijgen van nieuwe gewasbeschermingsmiddelen). De Cemp Peter van ’t Westeinde wordt ondersteund door de Adviescommissie waarin kwekers van de diverse gewassen en Teeltadviseurs van diverse gewassen vertegenwoordigd zijn. De adviescommissie verzameld knelpunten in de sector en bespreekt deze met de Cemp. Tevens wordt besproken welke knelpunten de grootste prioriteit hebben en hoe ze aangepakt kunnen worden om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen halen.

Dirand van Wijk, mede-eigenaar van Compas Agro, neemt ook deel aan de adviescommissie.

Na het algemene gedeelte van de Innovatiedag werden de bezoekers in groepen verdeeld, waarna zij als groep 9 verschillende praktijk objecten gingen bezoeken op de Brightlands Campus Greenport Venlo.

Voor meer over het bedrijf Compas Agro zie: https://www.compas-agro.nl/

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement