(Droogte)stress: Aminozuren zorgen voor rust

donderdag 09 juli, 2020

Binnen de land- en tuinbouw hoor je de term ‘biostimulanten’ steeds vaker voorbij komen. Voor de één is de toepassing al standaard praktijk, maar voor de ander nog zeer onbekend. Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe producten op de markt gekomen die bijdragen aan een gezond en vitaal gewas. Biostimulanten op basis van ‘aminozuren’ zijn hier een goed voorbeeld van, maar de grote diversiteit aan biostimulanten die op de markt komen maakt het voor de teler/adviseur steeds lastiger om de verschillen tussen de producten én hun claims te onderscheiden. Tijd dus voor wat uitleg aan de hand van aminozuren als biostimulant.

Dit is een kennisartikel, aangeleverd door Soiltech. Soiltech is adverteerder op onze website en in onze nieuwsbrief en zorgt daarmee dat de website en nieuwsbrief ondersteund wordt.

Wat zijn Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Behalve koolstof (C), zuurstof (O), waterstof (H) en stikstof (N) bevatten sommige aminozuren ook zwavel (S). Eiwitten (ook wel proteïnen genoemd) spelen een sleutelrol in bijna alle biologische processen. Bepaalde eiwitten versnellen cruciale stappen binnen de stofwisseling, maar eiwitten komen ook voor als signaalmoleculen of zijn betrokken bij het transport van voedingsstoffen en organische moleculen van de ene cel naar de andere. In de natuur komen 20 verschillende soorten aminozuren voor, waarbij de specifieke volgorde van de aminozuren tot een eiwit bepalend is voor hoe het eiwit functioneert. Een korte keten aminozuren (dus een gedeelte van een eiwit) noemt men een peptide.

Voor het volledige artikel klikt u op onderstaande link

https://soiltech.nl/know-why/droogtestress-aminozuren-zorgen-voor-rust/

Meer nieuws

Droevig bericht

Bericht van de CEMP coöperatie

Vakbeurzen: meedoen of bezoeken?

HEFTRUCK, VEILIGHEID VOOROP

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement