Draag thema’s aan voor Boom van het Jaar 2024

vrijdag 22 september, 2023

De LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen werkt weer aan de verkiezing van de Boom van het Jaar. U kunt thema’s aandragen voor de titel.

Jan van Leeuwen

Foto Boom van het Jaar 2023: Gleditsia triacanthos, thema Bomen met transparante kronen

De Boom van het Jaar wordt altijd inclusief twee genomineerde bomen op een poster afgedrukt die via onder andere de vakbladen ‘De Boomkwekerij’ en ‘Tuin en Landschap’ wordt verspreid. De kwekers merken dat de vraag naar die specifieke bomen dan toeneemt.

De LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen roept kwekers, handelaren en professionele gebruikers op om thema’s voor de titel Boom van het Jaar 2024 aan te dragen. Tevens vragen we u om aan te geven welke bomen u voor het betreffende thema zou willen nomineren.

Voorwaarden thema en nominaties

Een belangrijke voorwaarde aan het thema en de bomen is dat ze in voldoende mate voorhanden zijn vanuit de Nederlandse boomkwekerij. Ook wordt bij de beoordeling gekeken of de boom gezond groeit, ook in landen met voor Nederlandse kwekers belangrijke exportmarkten.

De cultuurgroep zal uit de inzendingen vervolgens het thema kiezen. Vervolgens zal een jury van deskundigen genomineerde bomen kiezen uit de voorgedragen bomen.

Zodra het thema bekend is, wordt u hierover geïnformeerd. Daarna kunt u nog extra bomen voor de nominatie indienen die bij het thema passen.

Het indienen van thema’s met te nomineren bomen kan tot 17 oktober 2023. Stuur een mailtje naar info@spam-protectltobomenenvasteplanten.nl.

Jan van Leeuwen

Voorzitter LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen

Meer nieuws

In memoriam Peter Heutinck

© 2023 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement