De weg kwijt.

vrijdag 30 augustus, 2019
Als we 1.000 miljard bomen planten is het klimaat probleem opgelost zeggen Zwitserse wetenschappers van het blad Science. Maar tegelijkertijd gaan we in biomassa centrales alleen al in Nederland 80 voetbalvelden hout per dag verstoken.

We gaan fossiele brandstof auto’s weren uit Amsterdam maar laten wel cruiseschepen tot in het hartje van de stad afmeren en 47 van deze schepen stoten meer zwavel uit dan alle auto’s in heel Europa.

Wij gaan veel minder schoon gas uit de grond halen en binnen afzienbare tijd daar helemaal mee stoppen, terwijl onze oosterburen subsidie krijgen om zich aan te sluiten op het aardgas. In China worden de komende 5 jaar 31 kolencentrales gebouwd. We gaan ook rekeningrijden. Hoeveel belasting zit er eigenlijk op kerosine? U raadt het al helemaal niets en daarom mag en kan Schiphol groeien naar 540.000 vluchten per jaar. Er valt op onze landbouwgrond het meeste water we zijn de grootste netto toe voeger en de kleinste onttrekker terwijl de grootste onttrekkers bijna niets toevoegen, een keer raden aan welke knop men weer wil gaan draaien. Uit recent onderzoek blijkt dat DE bijensterfte niet gerelateerd is aan gewasbeschermingsmiddelen maar we komen niet terug op het besluit om de neonicotinoïden weer te mogen gebruiken. Dan hebben we ook nog de tijgermug, een gevaarlijke ziekte verspreider dus rigoureuze uitroei acties worden ingezet, maar de gevaarlijke ziektes die deze mug kan verspreiden die komen hier niet voor. Dan hebben we ook nog de eikenprocessie rups, uitroeien dat beest, want we kunnen weleens rode uitslag en er jeuk van krijgen, dus omzagen maar die eiken. En maar roepen dat het helemaal mis is met de biodiversiteit, nou daar ben ik helemaal klaar mee. De laatste weken heb ik de achterhoek en onze provincie voor een groot gedeelte op de fiets doorkruist, ben nog nooit door zo een bio divers landschap gefietst met alles uit de planten en dierenwereld erin. Voor degene die dit allemaal vanuit hun ivoren toren beweren bij deze een gratis advies, pak de fiets en wandelschoenen en ga erop uit en mocht je de weg kwijt raken…..mag je mij altijd bellen.

 

Column is van Jan Veltmans, bestuurslid LTO vakgroep.

Meer nieuws

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement