Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen bezoekt Floriade terrein te Almere

vrijdag 17 augustus, 2018 -  Gerrit Peeters
Donderdag 16 augustus bezocht het bestuur van de cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen het Floriade terrein, waar de Floriade 2022 Almere wordt ontwikkeld. Het bezoek werd gecombineerd met een vergadering van het cultuurgroep bestuur.

De cultuurgroep vindt de Floriade een belangrijk evenement om onze sector wereldwijd te promoten. Hier kunnen we laten zien wat we als Bos- en Haagplantsoen kwekers aan breed assortiment  in huis hebben en ook met welke kwaliteit wij plantmateriaal leveren. Daarom is het belangrijk dat het juiste gangbare, beschikbare en toekomst gerichte assortiment getoond wordt.

Het thema van de Floriade is “De stad van de Toekomst”. Dat de stad maar ook alle woonkernen en zelfs het gehele buitengebied er in de toekomst qua beplantingen anders uit komt te zien, is met deze warme en droge zomer wel duidelijk geworden.

Na een uitleg over de aanpak en opzet van de Floriade kreeg de cultuurgroep een rondleiding over het terrein, waar te zien was dat er al 700 bomen zijn aangeplant. De groep was onder de indruk over de aanpak en wat de afgelopen tijd al gerealiseerd is. Er moet nog heel veel gebeuren, maar dat gaat met het enthousiasme en inzet van iedereen zeker lukken.

Gewenst assortiment Bos- Haagplantsoen:

Met de organisatie van de Floriade is afgesproken dat de cultuurgroep een lijst van gewenst assortiment opstelt, waarmee de Floriade een plan kan maken. Daarna kan elke individuele vrijwillig inschrijven om materiaal te leveren en zich hiermee op de Floriade kan promoten. De bezoekers van de Floriade in 2022 zullen kunnen zien door wie het materiaal geleverd is.

Namens de cultuurgroep zal komende week aan de leden van Bos- en Haagplantsoentelers via een extra Nieuwsbriefmail, gevraagd worden om mee te denken over het wenselijke  assortiment dat aangeplant moet worden. De cultuurgroep zal deze lijst aan de Floriade overhandigen, zodat zij er een concreet plan van kunnen maken. De eerste aanplant van Bos- en Haagplantsoen zal komende najaar al gaan plaatsvinden, zodat er in 2022 mooie volgroeide hagen te zien zijn.

Naast de individuele inzendingen denkt de cultuurgroep na over een gezamenlijke inzending op de Floriade door de cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen.

Meer nieuws

Symposium over vruchtboomteelt

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement