CTGB laat weer nieuwe middelen toe.

dinsdag 09 mei, 2017 -  Peter van 't Westeinde
In de vergadering van 26 april heeft het CTGB een uitbreiding goedgekeurd van het middel Berelex 40 SG. Dit middel kan als groeiregulator ingezet worden in de onbedekte teelt van potplanten, trekheesters, sierheesters en vaste planten.

Tevens is een uitbreiding verleend voor het onkruidbestrijdingsmiddel Focus Plus. Dit middel mag nu ook gebruikt worden in de veredelingsteelt en zaadproductie van fruitgewassen en sierteeltgewassen. De toelating van het middel Agil 100 EC is uitgebreid naar gebruik in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen en heide. Ook mag Agil 100 EC nu gebruikt worden in de teelt van Bos- en Haagplantsoen. Het middel Stroby WG was reeds eerder toegelaten in vruchtboomonderstammen en hierbij is nu ook de toelating in de vruchtboomteelt erbij gekomen.

De CEMP (Coördinator Effectief Middelen Pakket) voor de boomkwekerij, Peter van ’t Westeinde werkt op dit moment aan de toelating van een aantal groeiregulatoren voor de boomkwekerij. Ook is via het Fonds Kleine toepassingen (FKT) een toelating aangevraagd voor een middel tegen Taxuskever. Verder zijn enkele fungiciden waarvoor eerder een uitbreiding van de aanvraag bij het FKT gedaan is bijna door het proces heen. Dit zal op korte termijn resulteren in een toelating. Dit zal natuurlijk weer via de LTO Bomen en Vaste Planten nieuwsbrief bekend gemaakt worden.

Meer nieuws

Symposium over vruchtboomteelt

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement