Corona nieuws/ontwikkelingen van Werkgeverslijn

vrijdag 16 oktober, 2020

De Werkgeverslijn is hét aanspreekpunt voor ondernemers in de land- en tuinbouw en wil goed werkgeverschap bevorderen. Naast informatie over arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid bieden we verschillende producten en diensten. Bovendien is de Werkgeverslijn een belangrijke informatiebron voor de belangenorganisaties. Zo zijn binnenkomende vragen bijvoorbeeld input voor cao-onderhandelingen. Heeft u vragen? Bel dan T 088 – 888 66 88.

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt en is daarom gratis voor u.

Het laatste nieuws en alle beschikbare informatie vindt u op onze themapagina www.werkgeverslijn.nl/corona

Testen op corona

Bij vermoedens van corona kan iedereen zich gratis bij de GGD laten testen. Een afspraak kan worden gemaakt via www.coronatest.nl. De uitslag volgt meestal binnen 48 uur na afname. Naast deze publieke voorziening zijn er commerciële aanbieders van tests. Deze doen in feite hetzelfde als de GGD, maar vragen hiervoor een vergoeding. Zeker toen het aantal beschikbare tests bij de GGD ontoereikend was, kozen werkgevers voor deze commerciële aanbieders. Inmiddels neemt de capaciteit bij de GGD toe en daarmee de noodzaak om bij een andere partij te laten testen af. Het streven is om in november dagelijks 90.000 coronatests te kunnen afnemen.

Geduld met sneltests.

Het huidige testbeleid steunt op de zogenoemde PCR-test. Deze geeft op dit moment de meest betrouwbare uitslag. Een belangrijk nadeel is echter dat men relatief lang op de uitslag moet wachten – ook bij commerciële testers. Daarom wordt op dit moment hard gewerkt aan de ontwikkeling, validatie en uitrol van sneltests. Daarmee kan sneller worden bepaald of iemand corona heeft.

Het kabinet en GGD Nederland is daarnaast met werkgevers in gesprek over het inrichten van een zogenaamde sneltestinfrastructuur. Het doel daarbij is het bestrijden van een uitbraak en het openhouden van cruciale onderdelen van het maatschappelijk verkeer en de economie. Lees verder... 

Meer nieuws

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement