Concept-toekomstvisie LTO positief ontvangen in vakgroep en cultuurgroepen

vrijdag 08 juli, 2022

Hans van den Heuvel, directeur LTO Nederland, heeft de concept-toekomstvisie 2030 besproken met bestuurders van de LTO Vakgroep en de cultuurgroepen.

Dat gebeurde vrijdag 8 juli tijdens Breed Bestuurlijk Overleg van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen alsmede de cultuurgroepen, gehouden bij de ZLTO in Den Bosch.

De concept-toekomstvisie is eind mei gepresenteerd; rond deze tijd praat LTO Nederland er verder over met alle vakgroepen en sectoren. Reacties en suggesties voor toevoegingen en/of verbeteringen worden dan meegenomen voor de uiteindelijke toekomstvisie.

Richting de toekomst zet LTO in op drie grote thema’s: goed eten, mooi groen en sterk ondernemerschap. De concept-toekomstvisie schetst vijf mogelijke routes die ondernemers kunnen bewandelen, zogeheten transistiepaden. Lees eerdere bericht hierover.

Klimaatverandering meenemen

In het Breed Bestuurlijk Overleg is positief gereageerd op het concept. Er is voorgesteld om klimaatverandering, weersextremen en de daaraan verbonden teeltrisico’s mee te nemen in de uiteindelijke visie. Een goede watervoorziening blijft essentieel, juist nu langdurige droogteperioden vaker zullen voorkomen. Door klimaatverandering kunnen schadelijke uitheemse organismen zich bovendien makkelijker vestigen in Nederland: nog een groot risico voor teelten.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement