Column: Stappen zetten

donderdag 13 januari, 2022

Zoals gebruikelijk aan het begin van het nieuwe jaar wensen we elkaar het allerbeste toe. Dat doe ik natuurlijk ook graag: dat het een mooi en gezond(er) jaar mag worden. Een jaar waarin we hopelijk een flinke stap kunnen zetten, terug naar het ‘oude normaal’.

Remco Beekers

Ook in Den Haag zijn ze inmiddels een stap verder en staat het nieuwe kabinet in de startblokken. Na een hele lange, te lange wellicht, onderhandelingsperiode is er dan toch een akkoord en een nieuwe samenstelling van het kabinet. Met nieuwe en oude, vertrouwde gezichten. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken. Krijgen we echt een andere bestuurscultuur? Gaan we nu echt alle problemen daadkrachtig aanpakken en liefst oplossen? Zouden de inzichten en meningen over onze sector veranderen? En welke impact (positief of negatief) heeft dat voor ons, ondernemers?

Allemaal vragen waar we nog niet direct een antwoord op hebben, maar waarvan wel vast staat dat het op heel wat onderwerpen onze aandacht zal gaan vragen. Als corona ons een les heeft geleerd, dan is het wel dat een gevarieerd voedingspatroon en fijn groen bijdragen aan onze gezondheid en ons welbevinden.

Ook op gemeenteniveau worden er stappen gezet. De verkiezingsprogramma’s zijn nagenoeg klaar, de lijsten met kandidaten worden van lieverlee bekend en de campagne wordt hier en daar (online) al duidelijk zichtbaar. Ook hier ben ik benieuwd naar de politieke uitkomsten van 16 maart en welke impact de uitslagen gaan hebben. Politiek gezien blijft het in alle opzichten een spannende, maar ook interessante tijd.

Ook in de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen gaan we stappen zetten. U heeft vast de vacature al voorbij zien komen voor nieuwe bestuursleden voor de vakgroep. We hopen dat we op korte termijn weer op volle sterkte door kunnen. Heeft u interesse of kent u iemand, laat het ons weten! Wij gaan graag in gesprek.

Tot slot hoop ik natuurlijk dat ook u in 2022 weer een stap(je) kunt zetten in de richting die u kiest of die bij u past. Of dat nu persoonlijk of zakelijk is, ik wens u daarbij alle goeds. Een gezond en voorspoedig 2022!

Remco Beekers

Bestuurslid LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen

Meer nieuws

© 2022 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement