Column: Komkommertijd

donderdag 25 augustus, 2022

Zomer komkommertijd, wordt wel eens gezegd. Als deze column in het vakblad verschijnt ben ik hopelijk aan het genieten van mijn vakantie.

Sander Hendrikx

Een periode waar ik elk jaar naar uitkijk, even uit het dagelijkse ritme, het hoofd leeg maken en 100% aandacht voor het gezin.

Echter van vakantie-voorpret is bij mij niet altijd sprake. Sterker nog, zo’n vakantie geeft je vaak nog extra werk vooraf. Er moet nog een hoop geregeld en overgedragen worden voordat je kan vertrekken. De zomermaanden zijn over het algemeen qua werk wel rustig, maar met de warme droge zomer waar we momenteel mee dealen is er toch genoeg te doen en vergt alles zijn aandacht. Gelukkig kan ik dan alles in vertrouwen achterlaten aan mijn medewerkers.

Het bestuurswerk in de vakgroep ligt ook even stil. Heel eventjes maar, want er gaat de komende tijd veel op ons afkomen waarvoor we de vinger aan de pols moeten houden en we waar nodig actie op moeten zetten. En natuurlijk de jongerendag die dit jaar voor de 2e keer georganiseerd gaat worden. Na de succesvolle dag vorig jaar bij De Buurte Kwekerijen in Oene waar ongeveer 150 jongeren op af kwamen, wordt de tweede editie in dit jaar in Zundert georganiseerd in samenwerking met Roelands Boomkwekerijen, Boomkwekerij Verpaalen, Treeport Zundert en met ondersteuning van Colland Arbeidsmarkt.

Deze zal gehouden worden op vrijdag 26 augustus. De doelgroep is heel breed, wel of geen lid van LTO, iedereen die is geïnteresseerd is welkom. Dus bijvoorbeeld alle studenten die een opleiding boom- en vaste plantenteelt volgen of nog gaan beginnen, alle zonen en dochters van kwekers die al werkzaam zijn op een bedrijf of nog een vervolgstudie kiezen. Plus jonge medewerkers als vakantiewerkers.

Voor de invulling van de dag en de werving van jongeren hebben we hulp van een aantal jongeren uit de 4 grootste boomkwekerijregio’s van Nederland. Door de doelgroep hierbij te betrekken ben ik ervan overtuigd dat we een dynamisch, interactief en afwisselend programma hebben met serieuze aangelegenheden, presentaties, demonstraties en met volop ruimte voor sociale contacten en gezelligheid.

We gaan er als vakgroep alles aan doen om er een geslaagde dag van te maken, maar eerst ga ik nog even genieten van mijn vakantie.

Sander Hendrikx

Bestuurslid LTO vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen

Meer nieuws

© 2022 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement