Column Groeiend en Bloeiend

donderdag 16 juli, 2020

De titel van deze column suggereert, dat hij zal gaan over planten en bloemen, maar hij gaat over onze werknemers en de ondersteuning daar van en daar voor.

Ook dit voorjaar hebben we gezien, dat we in onze bomen, vaste planten en zomerbloemsector beschikken over een prima vloot van uitstekende werknemers. Zonder goede werknemers is het niet mogelijk je bedrijf te exploiteren en te ontwikkelen. De werknemers zijn voor een groot deel belangrijk kapitaal voor de ondernemer. Bij elkaar in onze sectoren ruim 10.000 vrouw en man.

Jan van Leeuwen

Als sector vinden we het belangrijk dat dit kapitaal goed verzorgd en onderhouden wordt en dat nieuwe werknemers goed worden voorbereid om in onze sector te komen werken.

Om de werkgever voor een stuk te ontzorgen hebben we het instrument Talentboom, waarbinnen onze scholingsconsulenten Marielle Mulder en Robert Soesman voor ons beschikbaar zijn om de ontwikkeling van bestaande en nieuwe werknemers te begeleiden. Twee jonge enthousiaste en deskundige personen die er voor ons zijn. Het project wordt gefinancierd door Fonds Colland Arbeidsmarktbeleid. 

Tijdens de coronaperiode was reizen niet mogelijk en is de tijd benut om de brancheopleiding bomen en vaste planten te ontwikkelen en vooruit te werken naar de toekomst, voorbereidend werk, om na de coronatijd weer meer op bedrijfsbezoek te kunnen gaan.

Met de brancheopleiding zullen we als hij van start gaat, nieuwe en bestaande werknemers en geïnteresseerden de mogelijkheid geven kennis te maken en zich verder de ontwikkelen in het werken in onze sector. Dat kan voor de totale opleiding, maar ook voor de vakken apart in losse modules. Maar naast deze opleiding hebben we ook ons reguliere beroepsonderwijs. De BBL opleidingen worden goed bezocht en leveren ons de nodige nieuwe werknemers. Beide opleidingen worden door de AOC’s uitgevoerd, in goed overleg met Talentboom en bedrijfsleven. Ook vak deskundigen in de sector worden ingeschakeld.

Als bestuurder van de vakgroep ben ik er best trots op, dat waar wij begin 2000 als eerste in de agrarisch sector met een scholingsconsulent zijn gestart en dat er nu met Talentboom een boom staat, die groeit en bloeit. Waar we als sector vruchten van kunnen plukken en als werkgevers en werknemers voeding voor de toekomst vanaf kunnen halen.

 

Jan van Leeuwen, 

bestuurslid vakgroep 

 

Meer nieuws

Droevig bericht

Bericht van de CEMP coöperatie

Vakbeurzen: meedoen of bezoeken?

HEFTRUCK, VEILIGHEID VOOROP

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement