Bufferzones bacterievuur: Maak wensen voor aanpassingen nu kenbaar

vrijdag 21 september, 2018 -  Anneke van Dijk
De LTO vakgroep verzamelt al gedurende een aantal jaren wensen voor aanpassingen van de grenzen van de bufferzones bacterievuur en bespreekt die met de NVWA, LNV en de Naktuinbouw.

Een verzoek voor aanpassing van de grenzen wordt in kaart gebracht, met behulp van de betrokken boomkwekers in het gebied. Daarna vindt een overleg plaats met alle betrokken groen- en landschapsbeheerders in de regio.

Bij overeenstemming over de aanpassing van de grenzen van de bufferzone, zal dit officieel en wettelijk worden vastgelegd door LNV.

Nieuwe gebieden toegevoegd aan een bufferzone, of geheel nieuwe bufferzones, moeten eerst twee teeltseizoenen geïnspecteerd worden, voordat met een ZPb2 code geleverd kan worden.

Om tijdig de eventuele aanpassingen van de grenzen van de bufferzones bacterievuur voor het teeltseizoen 2019 wettelijk geregeld te hebben, is op 8 oktober een overleg hierover.

Uw wensen en suggesties voor aanpassingen van een bufferzone kunt u kenbaar maken bij Anneke van Dijk via avdijk@spam-protectlto.nl.

 

De kaartjes van de huidige bufferzones bacterievuur kunt u vinden op de site van de NVWA:

Klik Hier: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/plantenziekten-en-plagen/bacterievuur/bufferzones

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement