Bord onthuld met bijna 30 namen van kwekers die de eerste 800 bomen aan de Floriade leverden.

vrijdag 05 oktober, 2018
Gisteren 5 oktober 2018 werden bijna 30 laanboomkwekers op de Floriade uitgenodigd, omdat zij afgelopen voorjaar samen de eerste 800 bomen voor de Floriade Almere 2022 hadden beschikbaar gesteld en geleverd. Van deze 800 bomen zijn er 700 al op het terrein geplant en de andere 100 zijn tijdelijk op een locatie vlakbij de Floriade opgeplant, omdat het terrein op de Floriade, waar deze bomen gepland waren, nog niet beschikbaar was.

Fotograaf: Monavid Photography www.monavid.com

Directeur Remko Schnieders heette iedereen welkom, waarna Landschapsarchitect Niek Roozen een presentatie gaf over de opbouw en de ontwikkelingen van de Floriade. De Floriade sprak de dank en waardering uit voor de kwekers die deze 800 bomen aangeboden hebben. Tevens werd de bijzonder goede kwaliteit van de bomen genoemd. Als dank werd door Remko Schnieders en Gerrit Peeters (secretaris van de LTO cultuurgroepen en als vertegenwoordig aanwezig vanuit de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten en de Groene Stad) een blijvend bord onthuld, met daarop de bedrijfsnamen en logo’s van de kwekers die de eerste 800 bomen beschikbaar hebben gesteld. Daarnaast kregen de kwekers een pakketje mee, waarmee zij zich kunnen presenteren naar (potentiële) klanten en aangeven dat zij leverancier zijn van bomen aan de Floriade Almere 2022. De bomen krijgen allemaal vaste GPS coördinaten, waardoor de kweker ook tijdens de Floriade en mogelijk al tijdens de aanloop, met (potentiële) klanten deze bomen kan bezoeken en laten zien.

Na de onthulling van het bord, werd een rondgang over het terrein gegeven, waar de eerste 700 bomen zijn aan geplant,

De bezoekers waren enthousiast over deze resultaten en over de opzet van de Floriade, waarna de bijeenkomst werd afgesloten met een drankje en hapje.

De ontwikkeling van het Floriadeterrein gaat gestaag verder. De komende periodes hoopt men nog ongeveer 700 nieuwe bomen aangeleverd te krijgen, waarmee men met in totaal 1.500 Laan- Bos- en Parkbomen de Floriade voorzien heeft van bomen. Via Gerrit Peeters hebben ook de andere cultuurgroepen contact met de Floriade, zodat ook zij zich kunnen presenteren op deze wereld tentoonstelling,

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement