Boom van het jaar 2021

vrijdag 23 oktober, 2020

Ook dit jaar wordt door de LTO Cultuurgroep voor Laan-, Bos- en Parkbomen, weer gewerkt aan de verkiezing van de “Boom van het Jaar”. Zoals u gewend bent werd “de boom van het jaar” inclusief twee genomineerde bomen op een poster afgedruk die via o.a. het vakblad voor de Boomkwekerij verspreid werd. De kwekers merkte dat de vraag naar de bomen die op de posters stonden fors toenam.

Op de foto Parottia persica 'Vanessa' : was gekozen als Boom van het jaar 2020

De LTO Cultuurgroep voor Laan-, Bos- en parkbomen roept kwekers, handelaren en professionele gebruikers op om thema’s voor de  “Boom van het Jaar 2021” aan te dragen. Tevens vragen we u om aan te geven welke bomen u voor het betreffende thema zou willen nomineren.

Een belangrijke voorwaarde voor het thema en de betreffende bomen is dat het bomen betreft die voldoende vanuit de Nederlandse kwekers voor handen zijn.

Ook wordt bij de beoordeling gekeken of de boom gezond groeit, ook in landen die voor Nederlandse kwekers belangrijke exportmarkten zijn.

Het indienen van thema’s met te nomineren bomen kan tot 1 november 2020, door een mailtje te sturen naar info@spam-protectltobomenenvasteplanten.nl

De cultuurgroep zal na een grondige afweging een thema uit de ingezonden thema’s kiezen. Vervolgens zal een jury van deskundigen uit de voorgedragen bomen een keuze maken welke worden genomineerd voor de verkiezing.

Zodra het thema bekend wordt u geïnformeerd worden en ook heeft u daarna nog de mogelijkheid om extra bomen voor de nominatie in te dienen die bij het betreffende thema passen.

De thema’s en de betreffende bomen kunt u tot 1 november mailen naar info@spam-protectltobomenenvasteplanten.nl

 

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement