Bomentabel.nl helpt bij selecteren effectief klimaatgroen

maandag 15 juli, 2024

Stadswerk en Wageningen University & Research hebben Bomentabel.nl gelanceerd: een online-tool voor het realiseren van effectief klimaatgroen in stedelijk gebied.

De nieuwe website ondersteunt professionals en betrokkenen in de groensector bij het selecteren van bomen.

Bomentabel.nl biedt uitgebreide informatie over 359 soorten en cultivars, inclusief hun bijdrage aan ecosysteemdiensten zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit en luchtkwaliteit. De gebruiker kan op combinaties van meer dan 20 kenmerken filteren, om zo de best passende boomsoorten te selecteren.

De website is één van de producten van het Topsector T&U-project ‘Effectief Groen voor Klimaatadaptatie in de Stad’ waarin een groot aantal partijen uit de groensector, stedelijk beheer en onderzoek hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van tools voor het realiseren van effectief klimaatgroen in de stad.

De data zijn verzameld door Wageningen Research, onder leiding van Jelle Hiemstra, met technische uitvoering door Blunt Communicatieadvies. De boomkwekerijsector heeft met enthousiasme meegewerkt door onder andere foto’s van de meeste boomsoorten te verzorgen.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement