Bomen en Vaste Planten kwekers worden uitgenodigd mee te doen aan de Floriade 2022 te Almere

vrijdag 03 maart, 2017 -  Gerrit Peeters
Op donderdag 2 maart jl.vond op spectaculaire wijze de Kick-off van de Floriade 2022 te Almere plaats. Enkele sprekers gaven in een boeiend betoog aan hoe de Floriade er in grote lijnen uit komt te zien. Al snel werd duidelijk dat het Arboretum dat het centrale onderdeel van de Floriade wordt met als Thema "De Groen Stad" vol komt te staan met grote getale aan diverse soorten bomen, rozen, hagen, vaste planten, bollen etc.

Foto gemaakt door: Fred Roest – Silver Master Photographer

Uniek aan deze Floriade is het feit, dan na de Floriada 2022, het terrein een woonwijk wordt. Het streven is dat zelfs tijdens de Floriade al burgers van Almere en een basisschool op het terrein gevestigd zijn.

Landschapsarchitect Niek Roozen gaf aan dat het arboretum in alfabetische volgorde van A tot Z vol komt te staan.

De sector werd opgeroepen om actief mee te doen aan de Floriade. Tijdens de kick-off werden diverse mensen geïnterviewd waaronder Henk Raaijmakers en Jan van Leeuwen, beide zoals bekend van de LTO vakgroep Bomen en Vaste planten. Henk Raaijmakers (voorzitter) benadrukte tijdens dit interview dat de Floriade voor alle kwekers veel kansen biedt. We kunnen ons als sector, maar ook als individuele kweker promoten door aan te haken op de Floriade.

De LTO cultuurgroepen zullen betrokken worden in de sortimentskeuze en ook zullen de kwekers betrokken worden bij het leveren van al het plantmateriaal.

Een groot gedeelte van de laanbomen zal in het najaar van 2017 aangeplant worden, want de tijd gaat dringen. Over enkele weken zal de Cultuurgroep laanbomen met een groepje deskundigen, waaronder een aantal leden van de cultuurgroep, zich buigen over de sortimentslijst om deze zo actueel mogelijk te maken. Hierna zullen ook de andere cultuurgroepen betrokken worden bij input voor de Floriade.

De contacten tussen de Floriade en de LTO cultuurgroepen lopen via Gerrit Peeters, gerrit@spam-protectltobomen.nl met als doel om de lijnen zuiver te houden en zoveel mogelijk ruis te voorkomen.

De Floriade 2022 in Almere biedt voor de kwekers veel kansen om zich als sector te presenteren aan de wereld en de wereld te laten zien tot wat de Nederlandse kwekers in staat zijn.

U wordt als LTO-lid regelmatig op de hoogte gehouden van het Floriade nieuws.

 

 

Meer nieuws

Symposium over vruchtboomteelt

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement