Bijeenkomst Duurzaam telen

zaterdag 09 september, 2017 -  Gerrit |Peeters
De bijeenkomst ‘Duurzaam telen met als thema gezond gewas & gezonde bodem’ vindt plaats op 14 september aanstaande. Tijdens deze middag wordt het eindresultaat getoond van het project van de Raad voor de Boomkwekerij, ‘Onkruidbestrijding met plantaardig schuim in beddenteelt’. Certificaat "Planet Proof" Dit internationale keurmerk wordt deze middag door de vakgroepvoorzitter Henk Raaijmakers overhandigd aan Mts Luccassen.

Tijdens de bijeenkomst wordt het eindresultaat getoond van het project van de Raad voor de Boomkwekerij, ‘Onkruidbestrijding met plantaardig schuim in beddenteelt’. 
Sinds vorig jaar zijn er diverse innovaties opgestart bij Mts. Lucassen met als doel om een gezond gewas te telen met een minimale inzet van chemische middelen. Tijdens de middag krijgt u een beeld van de diverse innovaties. Deze middag kunt u laten meetellen voor de verlenging van de spuitlicentie, thema teelt. De volgende demonstraties en onderwerpen worden toegelicht:
Demo Weedingtech met nieuwe toepassing van plantaardig schuim voor de onkruidbestrijding in de teelt van gewassen in plantbedden. In het Innovatieproject van de Raad voor de Boomkwekerij is daarvoor een frontrail met specifieke doppen ontwikkeld.
 - Inzet groenbemestermengsels. Hendrik Nagelhoud, DLF
 - Plantversterking in Pioenen. Hans Smeets Delphy
 - De bodem, fundering voor de teelt: Piet van der Haas, Mertens, en Soiltech.
 - Inzet compost, voeding voor de bodem. Johan Meersma, Orgapower
 - Bijenvriendelijk ondernemen.
 - Organische meststoffen voor een gezonde bodem en gezond gewas. Michel Jongenelen, DCM.

Tijdstip: Donderdag middag 14 september, 15.30-20.00 uur
Locatie: Vaste planten kwekerij Mts. Luccassen, Berkenkamp 9 , 5851 GA Afferden. De middag start om 15.30 uur en eindigt om 20.00 uur.

Voor meer informatie en het aanmeldformulier klik HIER

 

Uw sector investeert in dit project via het Productschap Tuinbouw  

Meer nieuws

Residu op sierteeltproducten

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement