Besturen van cultuurgroep Vaste Planten en van Perennial Power bezoeken Floriade.

vrijdag 14 september, 2018 -  Gerrit Peeters
Afgelopen woensdagmiddag 12 september bracht zij een bezoek aan het terrein waarop in 2022 de Floriade te Almere gehouden wordt. Het doel van het bezoek was om te zien hoe de vaste planten sector zich kan promoten op de Floriade van 2022 en tevens om te borgen dat er een geschikt assortiment komt te staan.

Vanuit de Floriade werd door landschapsarchitect Niek Roozen een presentatie gegeven over de opzet van Floriade en op welke manieren de vaste plantenkwekers zich kunnen promoten. Daarna kreeg de groep onder leiding van Jaap Smit en Mark Spetter, beide werkzaam bij de Floriade, een rondleiding over het Floriadeterrein. Er is al veel gebeurt op het terrein, maar voordat het 2022 is, zal er nog veel moeten gebeuren. De eerste 700 bomen zijn afgelopen voorjaar al aangeplant. Tijdens de rondgang werd ook gediscussieerd over de mogelijkheden op de Floriade.

Aan het einde van de rondleiding is afgesproken dat in de tweede helft van oktober een bijeenkomst op de Floriade georganiseerd wordt voor alle vaste plantenkwekers. De vaste plantenkwekers krijgen hier binnenkort een uitnodiging voor.

Na het bezoek aan de Floriade heeft de cultuurgroep Vaste Planten een bestuursvergadering gehouden om de actuele zaken te bespreken.

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement