Beslisboom om uw verpakkingen verder te verduurzamen

donderdag 13 januari, 2022

Hoe kunt u het verpakken van uw producten verder verduurzamen? Greenport West-Holland helpt u stap voor stap naar een antwoord middels een beslisboom.

Met behulp van de beslisboom Duurzaam Verpakken kunnen ondernemers kiezen hoe zij het verpakken van hun producten verder kunnen verduurzamen, zo meldt Greenport West-Holland. Het kiezen voor een verpakking is een complex vraagstuk waarin materiaalkeuze, belangen, kosten, techniek, de afvalverwerkingketen en export een rol spelen. Daardoor is het voor ondernemers niet eenvoudig te kiezen welke verpakking het meest duurzaam is. Daarom ontstond het idee voor de beslisboom voor de sierteelt: download deze hier.

De beslisboom helpt bij het stellen van doelen voor verduurzaming van verpakkingen, het analyseren van huidige verpakkingen in het bedrijf, het kiezen van een strategie om deze te verduurzamen, en het communiceren van de gekozen strategie.

Het model is een initiatief van een consortium onder leiding van Greenport West-Holland. Deze organisaties in de sierteelt zijn inmiddels ermee aan de slag gegaan: Glastuinbouw Nederland, Royal FloraHolland, Vereniging Groothandelaren Bloemkwekerijproducten (VGB), Tuinbranche Nederland en Royal Lemkes.

Meer nieuws

© 2022 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement