Bart Faassen Tegelen start samenwerking met HAS Hogeschool

donderdag 25 oktober, 2018 -  Auteur: Willemijn van Iersel, Boom in Business
Bart Faassen Tegelen en Faassen-Hekkens starten een samenwerking met HAS Hogeschool in Venlo. In september ondertekenden Florian Faassen en vestigingsdirecteur van HAS Hogeschool Frans van Leijden de samenwerkingsovereenkomst.

De kwekerijwereld staat voor grote uitdagingen door alsmaar veranderende eisen uit de markt en vernieuwde wetgevingen op gebied van milieu en traceerbaarheid”, legt Florian Faassen de keuze om partnerbedrijf van HAS Hogeschool te worden uit. “Als vooruitstrevend bedrijf met handel uit, maar vooral ook naar het buitenland is het voor ons belangrijk om voorop te lopen in de markt. Kennis op verschillende vlakken is hierbij erg belangrijk. Met het partnerschap met de HAS hopen wij kennis over te kunnen dragen aan jong talent en hun daarbij enthousiast te maken voor de turbulente boomkwekerijwereld. Kennis die wij later goed kunnen gebruiken in de vorm van gekwalificeerde stagiaires en/of medewerkers.” 

Frans van Leijden vertelt dat het voor de ontwikkeling van HAS-studenten van groot belang is dat zij direct van ondernemers horen over de uitdagingen waar bedrijven in agrofood sector voor staan. “Real-life Learning noemen we dat bij de HAS en dat blijkt bijzonder effectief te zijn.” 

Nauwe banden met HAS Hogeschool
Bart Faassen Tegelen is een familiebedrijf met vijf generaties boomkwekers en heeft nauwe banden met HAS Hogeschool: Barts zoon en bedrijfsopvolger Florian studeerde op de HAS Bedrijfskunde en agri-foodbusiness en neef Léon is voormalige eigenaar van Faassen-Hekkens en als huidige voorzitter van de LLTB tevens lid van de Raad van Toezicht van HAS Hogeschool. Ook Barts dochter Marése werkt als marketeer op de afdeling Communicatie & Marketing van HAS Hogeschool

Bron: Boom in Business

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement