Agrarisch Keurmerk Flexwonen maakt inhouden via loonstrook weer mogelijk

vrijdag 26 april, 2019 -  Werkgeverslijn
Voor buitenlandse werknemers wordt de kwaliteit van huisvesting een steeds belangrijker argument om voor u te komen én te blijven werken. De huisvesting moet in orde zijn. En wilt u de kosten voor huisvesting kunnen inhouden op het loon van de werknemer dan zijn er voorwaarden waar u aan moet voldoen. Een er van is dat de huisvesting gecertificeerd is. Daarom heeft LTO Nederland samen met de aangesloten regionale LTO-organisaties, de gelieerde vaktechnische organisaties en werkgevers- en werknemersorganisaties CNV en FNV het vrijwillig Agrarisch Keurmerk Flexwonen opgezet.

Het Ministerie van SZW heeft onlangs toestemming gegeven aan werkgevers die zich voor het keurmerk bij een Certificerende Instelling aangemeld hebben én de eigenverklaring naleving cao hebben getekend, vanaf dat moment de kosten van huisvesting in mogen houden op het Wettelijk Minimum Loon. U kunt hier als werkgever nu de eerste stappen voor nemen. 

Wij adviseren u om u te verdiepen in de eisen die aan huisvesting gesteld worden en te kijken of u middels een zogenaamde “zelf audit” aan de eisen voldoet / kunt voldoen. Gebruik hiervoor de checklist keurmerk op de pagina Flexwonen op onze site. Verder kunt u kijken of u zich kunt vinden in de reglementen van het keurmerk. Vervolgens kunt u zich aanmelden voor certificering bij één van de drie gecontracteerde Certificerende Instellingen. Zij maken met u afspraken over de kosten en de audit. Indien u aan de voorwaarden voldoet nemen zij u op in het aanmeldingsregister, als uw huisvesting aan de norm voldoet verstrekken zij vervolgens het Agrarisch Keurmerk Flexwonen aan u.

Alle info op een rij

U vindt alles over het Agrarisch Keurmerk Flexwonen op de pagina www.werkgeverslijn.nl/flexwonen.

Lees meer over de achtergronden van het keurmerk en download het certificeringsschema, de normen en handige tools waarmee u direct aan de slag kunt!

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement