€ 20.000,- voor Boomkwekerij uit Fonds Kleine Toepassingen

vrijdag 20 januari, 2017
In de laatste ronde van het Fonds Kleine Toepassingen in 2016 js door de LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten 1 aanvraag ingediend. Deze aanvraag js gehonoreerd.

Het gaat hier om een aanvraag voor de uitbreiding van het middel Paraat in Vaste planten (vg en cont), sierheesters (vg en cont), Bos- en Haagplantsoen (vg) Laanbomen, coniferen en Sierteelt onder glas. Bij alle gewassen ter bestrijding van tak-phytophthora en Valse meeldauw.

Deze aanvraag is ingediend samen met toelatingshouder BASF. Door het Fonds Kleine Toepassingen worden de aanvraag en behandelkosten van het CTGB, zijnde ruim € 19.000,-, vergoed.

Deze toekenning betekenend dat de aanvraag nu gedaan kan worden bij het CTGB en dat de toelating voor deze middelen er waarschijnlijk voor het seizoen 2018 is.

Het Fonds Kleine Toepassingen opnieuw is gevuld voor de periode 2016-2019 met een bedrag van € 400.000,- per jaar voor alle sectoren. Dit bedrag is voor de helft betaald door het Ministerie van EZ, voor een kwart door Nefyto en voor een kwart door de sectoren. Meer info via Peter van ’t Westeinde, peter.van.t.westeinde@zlto.nl, 06- 218 534 49

Peter Van 't Westeinde

Meer nieuws

Residu op sierteeltproducten

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement