Nieuws bos- en haagplantsoen

Bestel nu uw zaden bij Staatsbosbeheer

woensdag 13 juli, 2016 -  H. Hoff
Een belangrijk succes van de Green Deal 'Weet welk plantmateriaal je (ver)koopt' is dat vanaf dit jaar elke kweker rechtstreeks zaaizaad kan bestellen bij Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer roept de kwekers op om hun vraag voor zaaizaad (zaaiseizoen 2017) zo spoedig mogelijk kenbaar te maken.

Bericht van: Staatsbosbeheer 

Staatsbosbeheer heeft in het kader van de Green Deal 'Weet welk plantmateriaal je (ver)koopt' met oa de LTO vakgroep & cultuurgroep bos- en haagplantsoen afgesproken om - waar mogelijk - de beschikbaarheid te vergroten van hoogwaardige zaden voor zowel bosbouwkundig gebruik (ZQ en S) als ecologisch gebruik (SI autochtone herkomst) conform de Nederlandse Rassenlijst Bomen.

Omdat het oogstseizoen voor de meeste soorten binnen afzienbare tijd start, of al is gestart, willen we nu graag de vraag aan zaden binnen de boomkwekerijsector in beeld brengen. Het is voor ons belangrijk om een goede inschatting te maken van de gewenste oogstinspanning, en om een beeld te krijgen van hoe vraag en aanbod zich verhouden.

Wij vragen u daarom om zo spoedig mogelijk aan Staatsbosbeheer kenbaar te maken voor welke boom- en struiksoorten, en in welke hoeveelheden u dit jaar belangstelling hebt (geef een reële 1e inschatting van uw vraag). Dit kan door kg zaden aan ons door te geven in combinatie met het aantal beoogde planten. Via: zaad.plantsoen@spam-protectstaatsbosbeheer.nl

Uiteraard, zoals u allen bekend in deze materie, zijn we voor de oogst en daarmee ook levering afhankelijk van verschillende factoren als beschikbaarheid en oogstbaarheid in het veld.

De komende week zal op de site van Staatsbosbeheer een eerste actuele bestellijst en de richtprijzen voor een aantal soorten worden geplaatst. Gedurende de weken daarna zal er regelmatig een update worden uitgevoerd zodat er steeds meer inzage komt in beschikbare soorten en prijzen. U kunt ons natuurlijk ook bellen voor informatie (Lammert Kragt, 030-6926262).

Toekenning van uw bestelling en uitlevering van de zaden is afhankelijk van de mogelijke oogstvolumes, verwerking van de zaden en kiemkrachtgegevens.

Zaden en plantsoen zullen worden uitgeleverd onder Naktuinbouw Select Plant Bosplantsoen  i.o..

 

Meer nieuws bos- en haagplantsoen

Wees alert op bacterievuur

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement